Tornai Pincészet

Tornai winery

Döntősök

Dohány Attila

A juhfark maga az élet

Olvasd el!

Vinoholic – Lőrincz Mihály

Somló, egy borturista szemszögéből

Olvasd el!

Díjak

  • A négy kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon.
  • A kategória győztese elektronikus „érmet” kap, amelyet megjelentethet a győztes cikk mellett, illetve a cikket közlő weboldal vagy blog főoldalán.
  • A kategória győztese egy prémium borcsomagot kap a Tornai Pincészet jóvoltából.
  • A kategória győztese részt vehet a 2021. augusztus 17–20-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat. A study tour kiemelt helyszíne a somlói Tornai Pincészet.
  • A kategória mindegyik döntőse (beleértve a győztest is) kap egy-egy borcsomagot a Tornai Pincészet jóvoltából.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 19-i díjátadó rendezvényre a Siklósi Várba.

Zsűritagok

Tamas
Tornai Tamás

A Tornai pincészet tulajdonosa, második generációs borász. Azért dolgozik rendületlen lelkesedéssel, hogy a somlói borok az őket megillető helyet foglalhassák el nemcsak a szakértők értékeléseiben, hanem a borkedvelők asztalán is. „Egy-egy díj lehet a véletlenek összjátéka, egy szerencsés évjárat eredménye. De a folyamatosan elnyert elismerések garanciát jelentenek az állandó magas minőségre. Különös büszkeség, hogy a világ legbefolyásosabb borversenyének legmagasabb elismerését, a londoni International Wine Challenge Trófea díját négy alkalommal is megkaptuk, ami Magyarországon egyedülálló teljesítmény.”

Sebi
Nagy Sebestyén

Közel két évtizede borszakíró, a VinCE Magazin állandó szerzője, a Borjour televíziós bormagazin műsorvezetője és a Borjour rendezvények szervezője. Saját blogján, a https://nagysebestyen.hu oldalon rendeszeresen pontoz és mutat be boroat a maga sajátos és rendkívül szórakoztató stílusában.

Tamas
Jakab Tamás

Több, mint 15 éve már, hogy érdeklődésem a minőségi borivás felé fordult, ennek okán aztán egyrészt  végeztem tanulmányokat, a WSET létra a 3-as szintjén járok jelenleg. Másrészt, érkezett egy igény, hogy akkor ezeket a magasabb fokú borélményeket megörökítendő, írjam is le, ebből lett a Pécsi Borozónál egy immár negyedik esztendeje társszerzői folyamat. Fontos lépcsőfok volt ebben a tavalyi WineWebWriting versenyre készült, a Cabernet Franc-ról szóló cikksorozatom, amely a villányi és burgenlandi cabernet franc-ok összehasonlítása alapján készült, bemutatva a borokon keresztül a terroir-beli különbségeket.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.