20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

BERES

A győztes

Dékány Tibor

Cseppben a tenger

Olvasd el!

Díjak

  • A négy kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon – amennyiben magyar bor a cikk témája.
  • A kategória győztese elektronikus „érmet” kap, amelyet megjelentethet a győztes cikk mellett, illetve a cikket közlő weboldal vagy blog főoldalán.
  • A Béres kategória győztese egy 6 palackos Tokaji Aszú válogatást kap a Béres Szőlőbirtok elmúlt 20 évének legszebb évjárataiból.
  • A kategória győztese részt vehet az augusztus 23–26-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat. A study tour kiemelt helyszíne Erdőbénye, a Béres Szőlőbirtok otthona..
  • A Béres kategória döntősei kapnak egy-egy 6 palackos borcsomagot Béres-borokkal.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 25-i díjátadó rendezvényre a Pannonhalmi Főapátsági Pincészetbe.

Jury members

Regéczy-Béres Melinda

Közgazdászként kezdte pályafutását a Béres Gyógyszergyárban, a szülei által 20 éve alapított erdőbényei Béres Szőlőbirtoknál  2010-ben nevezték ki ügyvezetőnek. Míg a gyógyszergyártás egy jobban tervezhető tevékenység,  a szőlőben az időjárás az úr, amelyet nem lehet befolyásolni – ezt Melindának is meg kellett szoknia. Türelemmel, alázattal, szeretettel és lelkesedéssel azonban sikerült megbirkóznia az új kihívásokkal – immár tíz éve a férje is segíti őt ebben. Melinda egy ideig otthon volt  iker gyermekeikkel, és nemrég tért vissza az aktív munkához.

Tüű Péter

A budapesti Laurel Étterem vezető sommelier-je az ország egyik legképzettebb szakembere: megszerezte a Wine Scholar Guild „Champagne Master-Level” diplomáját a legmagasabb minősítéssel (Highest Honors), a világ legelismertebb sommelier-képző intézetében (Court of Master Sommeliers) Certified Sommelier oklevelet kapott, korábbi munkahelyén, az Arany Kaviár étteremben összerakta az Év Borlapját (Dining Guide) és kétszeres sommelier bajnok (2017 és 2019). Rendszeres előadó és oktató többek közt a CEWI boriskolában.

Sebastian Giraldo

A kolumbiai születésű, magyar származású és Magyarországon élő borszakíró és sommelier a Taste Hungary borkereskedés munkatársa és szerzője. Nemrégen megszerezte az Advanced Sommelier képesítést (Court of Master Sommeliers), illetve a Certified Specialist of Wine oklevelet (Society of Wine Educator). Háromszor egymás után lett kategóriagyőztes a WebWineWriting versenyen, tavaly egyben abszolút győztes is lett a legtöbb közönségszavazattal.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.