Jury members

Bukovics Martin

Bukovics Martint Közép-Európa és a Balkán borai és politikai élete mindennél jobban érdekli, rendszeresen utazik, interjúzik, kóstol és ír ezekről a több neves szerzővel közösen indított hírlevelében, a Gemišten, illetve a Pécsi Borozóban. A németországi geisenheimi borászati egyetemen nemzetközi borbizniszt tanult, éveken át szerkesztője volt a konzervatív Mandiner hírportál azóta megszűnt borrovatának, társalapítója és társfőszerkesztője volt a megszűnt liberális Azonnali hírportálnak, ahol A hét bora rovatában ajánlott izgalmas és megfizethető borokat hétről hétre. Írni most a berlini Die Welt napilapnak szokott – politikáról, nem borokról. Prágában él, előtte Wiesbadenben, Firenzében és Budapesten lakott. A pécsi borvidéken, Hosszúhetényben van egy kis szőlője, a 200 tőke zweigelt mellé 500 tőke olaszrizlinget telepített rá 2020-ban. Osztrák, szerb és új pécsi klónokat.

Győrffy Zoltán
Győrffy Zoltán

Győrffy Zoltán a Vajdaságban született, 1992 óta él Pécsett. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem szerzett diplomát magyar nyelv és irodalom szakon. Középiskola óta foglalkozik újságírással, két egyetemi lap alapítója (Pécsi Campus 1994, UnivPécs 2000), dolgozott különböző napilapoknál, majd 2000-től 2010-ig a Pécsi Tudományegyetem sajtószóvivője volt. 2008-ban elindította a Pécsi Borozó (pecsiborozo.hu) bormagazint, amelynek azóta is főszerkesztője, de szerzőként közreműködött a Decanter, VinCE, Gusto, Magyar Konyha és a horvát Iće i piće munkájában. 2016-tól a Magyar Borszakírók Köre ügyvivője. 2020-ban megkapta a Magyarországi Sommelier Szövetség Par Excellence díját, mint az év borszakírója. 2020-tól a Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati Igazgatóságának igazgatója.

Szabó Edit

Újságíró, televíziós szerkesztő, kommunikációs szakember, a borsmenta.hu internetes magazin tulajdonos-főszerkesztője. Korábban kulturális újságíróként dolgozott különböző televízió- és rádióműsorokban, majd főszerkesztőként ott volt a TV Paprika kezdő csapatában. Borral és gasztronómiával a kétezres évek elején kezdett foglalkozni, könyvet írt az élvonalbeli hazai szakácsokról és a magyar borásznőkről. Munkája elismeréseként 2020-ban megkapta a Pannon Borműves Céh Bussay László emlékdíját, 2020-ban pedig a Borászok Barátjává választották.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.