HNT – minden egyes borász szolgálatában

Döntősök

Kocsis-M. Brigitta

TOP 10 boros tévhit

Olvasd el!

Borostyán-Kovács Tamara

Az ugródeszka szélén: Velencei-tavi borok

Olvasd el!

Ruttkai Ágnes

Másnapra

Olvasd el!

Díjak

  • A négy kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon.
  • A kategória győztese elektronikus „érmet” kap, amelyet megjelentethet a győztes cikk mellett, illetve a cikket közlő weboldal vagy blog főoldalán.
  • A HNT kategória győztese egy 6 palackos borválogatást kap hazai borászatoktól.
  • A HNT kategória győztese részt vehet az augusztus 23–26-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat.
  • A HNT kategória döntősei kapnak egy-egy 3 palackos borcsomagot hazai termelők boraiból.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 25-i díjátadó rendezvényre a Pannonhalmi Főapátsági Pincészetbe.

Jury members

Herczeg Ágnes

2000 óta kutatja a borok világát. Dolgozott borkereskedésben, telepített szőlőt, alapított és vezetett borászatot. Több bormárka, bor létrejöttében, készítésében vett aktívan részt. Közgazdász, WSET diplomás és számos egyéb végzettséggel rendelkezik. 2013 óta oktat a Budapesti Metropolitan Egyetemen, 2016 óta a Lidl Magyarország borstratégiai tanácsadója és márkanagykövete. 2007 óta a saját boros tanácsadó cégét vezeti. 2015-ben megkapta az Év női vállalkozója címet. Szerzőként, és társszerzőként 9 könyvet írt, 2019-ben megkapta Közép-Európában egyedüliként a WSET és a IWSC Future 50 díját.

Zita Kovács
Kovács Zita

A Sol Montis borászat korábban Kovács és Lánya néven futott – Zita pedig a „Lánya” a borászat alapítójának. A Budapesti Kertészeti Egyetemen szerzett diplomát, azóta nemcsak a borászat „motorja”, hanem a Mátrai borvidékért is aktívan tevékenykedik, többek közt mint a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke. A tavalyi WebWineWriting versenyen Mátra színeiben zsűrizett, most viszont a HNT delegált zsűritagja Zita, aki nemcsak a borkészítésben, hanem márkaépítésben, marketingben és rendezvényszervezésben is otthon van.

Toronyi Zsuzsa
Toronyi Zsuzsa

Tapasztalt és nagy tudású bormarketing szakember, boroktató és végzett borász. Az ő nevéhez fűződik a londoni Wines of Hungary UK bormarketing ügynökség, amely magyar borokat népszerűsít a brit piacon olyan sikeres kampányokkal, mint a Furmint February vagy a Blue of the Danube kékfrankoskampány. Korábban Londonban egy vezető multinacionális vállalat marketing-kommunikációs csapatát vezette, előtte pedig Magyarországon borbeszerzőként tevékenykedett, illetve a hazai legnagyobb WSET iskola, a CEWI társtulajdonosa volt.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.