Koch Borászat, a boldog szőlők otthona

Döntősök

Megyeri Sára

A magyar borászat, aminek a sztorija NETFLIX sorozatért kiált

Olvasd el!

Dékány Tibor

Közel a természethez

Olvasd el!

Silye Sándor

Új, különleges út: a természetes, szüretlen pezsgő 

Olvasd el!

Díjak

  • A négy kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon – amennyiben a cikk témája magyar bor.
  • A kategória győztese elektronikus „érmet” kap, amelyet megjelentethet a győztes cikk mellett, illetve a cikket közlő weboldal vagy blog főoldalán.
  • A Koch kategória győztese egy 3 literes 2015-ös Csanád Cuvée-t kap a Koch Borászat villányi birtokáról, a VinArt pincészetből.
  • A Koch kategória győztese részt vehet az augusztus 23–26-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat. A study tour kiemelt helyszíne a Koch Borászat.
  • A kategória döntősei egy-egy 2020-as Koch Chardonnay Extra Brut Szűretlen pezsgőt kapnak.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 25-i díjátadó rendezvényre a Pannonhalmi Főapátsági Pincészetbe.

Jury members

Koch Csaba

A 2014-es Év Pincészetének tulajdonosa, 2019-ben az Év Bortermelőjének választották és ugyanebben az évben Portugáliában megkapták a CEUCO Európa Borászata díjat. Az Országos Borbíráló Bizottság tagja. a boldog szőlő koncepció létrehozója, számtalan aranyérem és egyéb trófea büszke tulajdonosa, legújabban pedig a Magyar Bor Akadémia elnöke. Örökmozgó, szűntelenül újat alkotó, mindenre odafigyelő szakember, aki mindezek mellett kiváló vendéglátó – minderről meggyőződhet majd a verseny boldog győztese is.

VINOHOLIC – Lőrincz Mihály

Hobbiborász, borkritikus és borszakíró. Rendszeresen értékel borokat a Vivino applikációban és publikál a boraszportal.hu/vinoport.hu online kiadványokban. Rozéborokat és cidert is készít méthode champenoise módszerrel az Avason, a híres miskolci pincesoron. Hisz a terroir jelentőségében, ahol a talaj, a klíma, egy bizonyos szőlőfajta, készítési mód és stílus megfelő kombinációja csodákhoz vezethet.

Németh Ágnes

Közel 20 éve foglalkozik borral, 12 évig a VinCE Magazin főszerkesztője és 8 évig a VinCE Budapest Wine Show főszervezője volt, 2016 óta pedig az angolul magyar borokat népszerűsítő Hungarianwines.eu tulajdonos-főszerkesztője. Nemzetközi versenyek gyakori zsűritagja, nemzetközi konferenciák rendszeres előadója. A Millesima Blog Award verseny 2017-es győztese wine report kategóriában. A hazai borturizmusért tett szolgálatai miatt Pro Turismo díjat kapott. A Magyar Sommelier Szövetség a 2021-es Év Borszakírójává választotta.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.