Mátra – a hegyek szőlőskertje

Döntősök

Balla Ágnes

Menekülj a Mátrába

Olvassd el!

Milotta László

Egy hónap Mátra – Levente Pince Irsai Olivér 2016

Olvassd el!

Silye Sándor

Múlt, jelen, jövő – Mátrai Borvidék, a hely, „Ahol a Nap és a hegy összeér

Olvassd el!

Díjak

  • A négy kategória abszolút győztese egy all inclusive utat nyer Spanyolországba a főoldalon leírtak szerint.
  • A kategória győztesének cikke megjelenik a hungarianwines.eu weboldalon.
  • A kategória győztese elektronikus „érmet” kap, amelyet megjelentethet a győztes cikk mellett, illetve a cikket közlő weboldal vagy blog főoldalán.
  • A kategória győztese egy 2 napos (egy éjszaka) bortúrát kap a Mátrai borvidék jóvoltából. A bortúra 5 pincelátogatást tartalmaz a következő borászatoknál: Bárdos Borászat, Dubicz Borászat, Molnár és Fiai Pincészet, Sol Montis Borászat, Solybor / Nyilas Pincészet.
  • A kategória győztese részt vehet az augusztus 17–20-i study touron, amely tartalmazza a transzfert a helyszínek között, a szállást, az étkezéseket és a kóstolókat. A study tour kiemelt helyszíne Mátra.
  • A kategória mindegyik döntőse (beleértve a győztest is) kap egy-egy 6 palackos borcsomagot Mátrai kézműves termelők boraiból.
  • A kategória mindegyik döntőse meghívást kap az augusztus 19-i díjátadó rendezvényre a Siklósi Várba.

Jury members

Edit
Szabó Edit

Újságíró, televíziós szerkesztő, kommunikációs szakember, a borsmenta.hu internetes magazin tulajdonos-főszerkesztője. Korábban kulturális újságíróként dolgozott különböző televízió- és rádióműsorokban, majd főszerkesztőként ott volt a TV Paprika kezdő csapatában. Borral és gasztronómiával a kétezres évek elején kezdett foglalkozni, könyvet írt az élvonalbeli hazai szakácsokról és a magyar borásznőkről. Munkája elismeréseként 2020-ban megkapta a Pannon Borműves Céh Bussay László emlékdíját, 2020-ban pedig a Borászok Barátjává választották.

Zita Kovács
Kovács Zita

A Sol Montis borászat korábban Kovács és Lánya néven futott – Zita pedig a „Lánya” a borászat alapítójának. A Budapesti Kertészeti Egyetemen szerzett diplomát, azóta nemcsak a borászat „motorja”, hanem a Mátrai borvidékért is aktívan tevékenykedik, többek közt mint a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke. Nemcsak fajtaválasztékban színes a Mátra, hanem szereplőit tekintve is, ami jól megalapozhatja a borvidéki stratégiát. A kézműves borásztól a nagyüzemig mindenki ugyanarról a földről akarja a legtöbbet kihozni a maga tudása, hitvallása szerint. Egy igazi csoda van itt a kezünkben, csak el kell hinni végre. A Mátra számomra a legizgalmasabb borvidék, és minden erőmmel azon vagyok, hogy ezt a lehető legszélesebb körhöz el tudjuk juttatni.

Toronyi Zsuzsa

Tapasztalt és nagy tudású bormarketing szakember, boroktató és végzett borász. Az ő nevéhez fűződik a londoni Wines of Hungary UK bormarketing ügynökség, amely magyar borokat népszerűsít a brit piacon. Korábban Londonban egy vezető multinacionális vállalat marketing-kommunikációs csapatát vezette, előtte pedig Magyarországon borbeszerzőként tevékenykedett, illetve a hazai legnagyobb WSET iskola, a CEWI társtulajdonosa volt.

winehungary.co.uk

Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.