Az erdélyi legényből lett ünnepelt spanyol szakíró a Fiesta de Vinón!

Nagy Zoltán, a bestseller Reinas de Copas (Boroskupák királynői) című könyv szerzője is ott lesz a május 3-i Fiesta de Vino grandiózus spanyol borkóstolón. Azért repül Budapestre egyenesen Barcelonából, hogy a rendezvény „Barcelona Bár” névre keresztelt helyszínén maga mutassa be a könyvet – természetesen pár pohár bor kíséretében. Kíváncsi vagy arra, aki a HVG újságírója, Tóth Sándor szerint „felizgatta a spanyol borvilágot”? Gyere el és találkozz vele személyesen!

Könyvbemutató borral

A kötetlen hangulatú könyvbemutatóra délután 3 órakor kerül sor, mindenkit szeretettel várunk! (A Barcelona Bár programjaira külön belépő nem szükséges.) Zoltán kötetében több olyan borászat is szerepel, akik kiállítanak a Fiesta de Vinón, ilyen például a Juvé & Camps cavaház Penedésből, Marqués de Griñón La Manchából, annak legkülönlegesebb pontjáról (Dominio de Valdepusa, az első birtok, amely megkapta a legmagasabb rangú címet, a DO de Pago besorolást) vagy a jerezi Barbadillo bodega Montse Molina borász kapcsán.

A bornak női lelke van?

„Igen, minden kétség nélkül ezt hiszem. A nők érzékenyebbek, főleg, amikor bort készítenek, s életüket a bor világának szentelik. A borral átadják a jóságot és az őszinteséget…” – mondja Nagy Zoltán a tavalyi HVG-interjúban az 50 spanyol borásznőről írt kötet megjelenése és azonnali sikere kapcsán.

Olvasd el a HVG interjúját Nagy Zoltánnal


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.