Egy éves a hungarianwines.eu

2016 októberében indult az egyetlen angol nyelvű, magyar borokról informáló, naponta frissülő weboldal. Az angol és magyar nyelvű hírlevéllel, aktív Facebook-, Twitter- és Instagram-oldallal működő site látogatottsága tovább nő, és számos nemzetközi projektben vagyunk partnerek. A weboldal legtöbb olvasója – az angol nyelv ellenére – hazai, amely bizonyítja, hogy a site már a hazai borszakma körében is mérvadó. A második legtöbb látogató az Egyesült Államokból keresi fel a hungarianwines.eu-t, míg a harmadik legtöbb látogató az Egyesült Királyság lakója.

Keresnek és megtalálnak

Beszédes adat az is, hogy honnan érkeznek weboldalunkra a látogatók. Míg egy popegyüttesnél a Facebook-oldalról kattintanak át legtöbben (ha átkattintanak), egy édességboltnak az Instagram-oldal elég ínycsiklandó képekkel, addig egy információs oldalnál a közösségi oldalak inkább kiegészítésként, extraként működnek, a közösségi oldalak kedvelői, böngészői ritkábban kattintanak magukra a cikkekre, elég nekik a rövid, képes infó. Aki azonban információt akar szerezni, az beírja a keresőbe a „hungarian” és „wines” szavakat – és elérkezik a hungarianwines.eu oldalra. Így alakul az oldal elérése eredet szerint:

  1. Organikus keresés: 66,2% (akik a google keresőjéből találnak ránk)
  2. Direkt találat: 17,4% (aki már az oldal nevét írja be, mert ismeri)
  3. Hírlevélből átkattintás: 5,43%
  4. Facebook átkattintás, 5,41%

Szakmabeli olvasók

Míg a híroldalakat és a könnyedebb információs site-okat elsősorban mobiltelefonról olvassák, a munka miatt szükséges tartalmakat asztali számítógépről, laptopról vagy tabletről nézik, így van ez a hungarianwines.eu oldallal is.

  1. Asztali számítógép + táblagép: 58,7%
  2. Mobiltelefon: 41,3%

A nemek aránya olvasóink közt viszonylag kiegyenlített: 55,8%-ban férfiak, 44,2%-ban nők olvasnak minket.

Asztali számítógép + táblagép 58.8%
Mobiltelefon 41.2%

Legnépszerűbb statikus oldalak

Statikus oldalainkon igyekszünk minél több és hasznosabb információt közölni a magyar borok világából. A főoldal után a leglátogatottabb a Grape Dictionary oldal, azaz a szőlőszótár, ahol a legfontosabb magyarországi szőlőfajtákat mutatjuk be röviden. Ezt követi a Red Wines oldal – tehát a vörösborok népszerűsége töretlen. Ezután a White Wines, vagyis a fehérborok oldala következik, majd a Latest News (a napi friss hír), és a Wineries – vagyis az oldalon bemutatott kiváló pincészetek. Csak ezután jön a borvidékeket bemutató Wine Regions oldal. A borászatok közül legtöbben a Sauska oldalát tekintették meg az elmúlt három hónapban.

Legnépszerűbb posztok

A legtöbben a csalogató című The Best Wine List in Hungary posztra kattintottak, amely a Michelin-csillagos Borkonyha elismerésére utal, a második pedig egy igazi örömhír, a Baby boom in Szekszárd, míg harmadikként Tokaj eredvédelmének elsőségéről olvastak saját illusztrációval (Did you know that Tokaj is 120 years ahead Bordeaux?). A negyedik a rozétrend kapcsán lehetett népszerű (The Best Hungarian rosé wines), az ötödik pedig a mindig sikeres gasztronómia témakörbe tartozik: a mákos beiglit mutatja és a mák borral való párosításáról szól.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.