Jövőre Veletek Párizsban?

A Twitteren ismét előkerült egy cikk a buyer.net oldalról, ahol Richard Siddle borszakíró borbeszerzőket kérdez arról, hogy miért vált megkerülhetetlen és fontos eseménnyé a Wine Paris borkiállítás.

Párizs: Az egyik, nem elhanyagolandó tényező az, hogy a borbeszerző is ember, aki szereti a változatosságot, és nem bánja, ha egy izgalmas városba kell utaznia, Párizs pedig vitathatatlanul mesés. Ráadásul Párizs a világ legtöbb nagyvárosából közvetlen járattal érhető el.

Profizmus: Persze ez önmagában nem volna elég, fontos azonban a profizmus is: a Wine Paris szervezője, a Comexposium évente 11 különböző szektorban több mint 170 rendezvényt szervez világszerte. Mi is profizmust tapasztaltunk a háromnapos rendezvény minden területén: kifogástalan szerviz, könnyű tájékozódás, jó megközelíthetőség, impozáns helyszín, könnyű bejutás, udvarias személyzet, kellő tájékoztatás az esemény előtt, közben és után.

Elsőség: A szervezők tudatosan az év elejére teszik a Wine Parist, így ez az első nemzetközi esemény, ahol a borbeszerzők találkozhatnak az új évjárat boraival, és persze az első üzletek is itt köttetnek.

Pont jó: A borkereskedők szerint a Wine Paris elég nagy ahhoz, hogy komoly borkiállítás legyen, ugyanakkor elég kicsi ahhoz, hogy végig lehessen járni, új borászatokat fedezzen fel az ember, és ne csak találkozóról találkozóra kelljen rohannia.

Hasznos: Már az első Wine Paris beváltotta ígéretét: 26.700 szakmai látogatót vonzott, ebből 30%-a Franciaországon kívülről érkezett, elsősorban az USA-ból, Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Németországból és Hollandiából.

Vegyes: A szakíró által megkérdezett beszerzők többen kiemelték, hogy a nagy nevek mellett az exportra áhítozó kicsi, ám izgalmas termelők is helyet kaptak, így valódi felfedezés volt számukra a kóstoló.

Jó árak: Bár többen kiemelik, hogy a ProWein piacvezető pozíciója egyelőre nincs veszélyben, volt, aki az elszaladt düsseldorfi hotelárakkal szemben Párizst olcsóbbnak találta (ezt azért mi vitatjuk, Párizsban ugyanis körülbelül 10–12 euró egy korsó sör…).

Zöldkalauz: Nem Siddle cikkében, hanem a Wine Paris sajtóanyagában szerepel az idei újdonság: Wonderful néven egy komplex projekt mutatkozik be a 2020-as eseményen, amely segít a különféle zöld minősítések közt eligazodni. Könnyebb lesz megtalálni az ökopincészeteket, és az expó egyik napja Wonderful Day lesz, azaz február 11-én minden mesterkurzus és kerekasztal-beszélgetés a fenntarthatóság témájával foglalkozik. Lesz például olyan előadás, amely segít megfejteni a bioborászatok különböző minősítési kategóriáit, hiszen míg a biodinamikus szőlészkedés a legtöbb borértő számára már ismert, addig az ISO 14001 környezetgazdálkodás alighanem sokak számára magyarázatra szorul.

Mi is ott leszünk

Akit tehát érdekel a 2020-as Wine Paris, az írjon nekünk. Az első 8 borászat jelentkezését tudjuk elfogadni, a kiállítási díj borászatonként várhatóan bruttó 400–450 euró lesz, amely tartalmazza a borok kijuttatását, szakszerű prezentálását, a kontaktok gyűjtését és megküldését, fotódokumentációt, illetve egy bor bemutatását egy workshopon. Aki személyesen szeretne borait bemutatni, az is helyet kaphat a közös standon, ám a szervezők ebben az esetben magasabb kiállítási díjat kérnek.

Csak olyan borászatok jelentkezését várjuk, akik a Hungarianwines.eu partnerei.

info@hungarianwines.eu


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.