Magyar borszakírók a brit Born Digital döntősei közt

A Born Digital díjat 2011-ben alapította a Ryan & Gabriella Opaz és Robert McIntosh  azzal a céllal, hogy igazolják, az online borszakírás is lehet minőségi és tartalmas. A díjra csak olyan anyagokat (cikket, fotót, videót, audió-tartalmat) lehet nevezni, amelyek nyomtatva nem jelentek meg és nem is fognak, sem más platformon, vagyis eleve online tartalomnak készültek. A zsűriben olyan szakembereket találunk, mint Pedro Torres Ballesteros Master of Wine, Elin McCoy vagy Ted Lelekas (Fijev elnökhelyettes).

A díj átadása két évig szünetelt partnert keresve, majd 2015-ben a Wine in Moderation szervezet támogatásával indult újra.

22 országból 267 nevezés érkezett, ebből 92 jutott tovább, belőlük kerülnek ki az egyes kategóriák dobogósai.

Doma Tamás a horvát Zagorje borvidékről írt cikkével, míg Ercsey Dániel a hódító Nagy Sándor nyomán járva a görög xinomavro szőlőről készített írásával került a legjobbak közé, mindkét írás a WineSofa.eu oldalon jelent meg. A WineSofa egyik fotósa is a finalisták között van, Pintér Áprád a Mézes-Mály-dűlőt és a Marof borászatot fotózta.

A díjátadó ünnepség – a díj természetéhez hűen – online lesz november 24-én 19 órakor (GMT, azaz magyar idő szerint 20 órakor).

bdwabywim-logo_transparentSzurkoljunk együtt a hazaiaknak!

Doma Tamás cikke

Ercsey Dániel cikke

Pintér Áprád munkái 1 2

Comments ( 2 )

Comments are closed.


Hungarianwines Follow us on instagram

Made with love by Nemos Creative Ltd.